Visie

Missie

 

Dagbesteding m’n Werkenzo is een plek waar iedere cliënt mag zijn zoals hij is. Een plek waar de cliënt zich thuis voelt. De begeleiders dragen zorg voor een veilige, vertrouwde,  geborgen omgeving binnen een warme en huiselijke sfeer.

 

Visie

 

Bij Dagbesteding m’n Werkenzo staat de cliënt centraal. De begeleiders staan in dienst van de cliënten, niet andersom! Persoonlijke aandacht, positieve benadering, gezelligheid, staan bij ons hoog in het vaandel. De begeleiders dragen zorg voor een veilig klimaat en bewaken de sfeer zodat deze ten alle tijden positief is voor de cliënt.

Wij vinden het belangrijk om de cliënt niet klein te houden. Wij spelen niet de baas over de cliënt door dingen voor hem/haar te bepalen. Vanzelfsprekend bepalen wij heel veel (bijna alles) voor de cliënt omdat zij door zijn beperkingen (vaak) niet in staat is zelfstandig beslissingen te nemen.  Als begeleiders passen wij onze begeleiding/benadering steeds aan op de behoefte van de cliënt waardoor de cliënt, op zijn/haar tempo, met ons kan meebewegen. Door deze aanpassing kan de cliënt gewenst gedrag laten zien. Dit geeft de cliënt de ruimte om zichzelf te durven zijn zonder dat hij/zij het gevoel heeft iets fout te hebben gedaan. Het versterken van het zelfvertrouwen en eigenwaarde maakt dat de cliënt ervaart en voelt dat hij/zij er mag zijn.